top of page
Zoeken

Cultuureducatie

Bijgewerkt op: 28 jun.

Classic Express, mobiele concertzaal

Cultuur Educatie opent deuren naar een wereld vol mogelijkheden en verrijking. Kinderen krijgen de kans om eens iets nieuws te proberen! Ze worden geïnspireerd en uitgedaagd met muziek en cultuur. Komend seizoen hebben we nieuw aanbod toegevoegd aan het scholenpakket: van betoverende optredens in de Classic Express tot innovatieve workshops en projecten. Lees hier over de nieuwste projecten...


Classic Express van het Prinses Christina Concours:

Een Rijdende Concertzaal voor Kinderen De Classic Express, de mobiele concertzaal van het Prinses Christina Concours, heeft al in verschillende dorpen van Leudal gestaan en zal na de zomervakantie verder toeren door de regio. Deze bijzondere muziektrailer biedt kinderen de kans om op een unieke manier kennis te maken met klassieke muziek. Bij binnenkomst krijgen alle kinderen speciale C&A-sokjes uitgereikt, zodat zij zich vrij kunnen bewegen en met warme voeten volledig kunnen opgaan in de muziek. De rustige ruimte, zitkussens, speciale verlichting en videobeelden zorgen samen met de sokken voor een optimale beleving van de concerten.






Cultuur op scholen en naschools aanbod

De scholen in ons werkgebied genieten volop van diverse cultuuractiviteiten. Leerlingen bezoeken bijvoorbeeld voorstellingen van de Philharmonie Zuid-Nederland of ontvangen deze muzikanten op school. Nieuw zijn de workshops 3D-pen tekenen, theatersport en ukulele spelen.

Theater Hakoena verzorgt de voorstelling "Bellenblaasfeest", een interactieve en feestelijke voorstelling speciaal voor kleuters.

Voor aankomend seizoen hebben we meer nieuwe workshops in petto. Een kleine hint: het heeft iets met VR (Virtual Reality) te maken.




Verenigingseducatie Projecten: Samenwerking Tussen Verenigingen en Scholen

In diverse gemeenten zijn wervingsprojecten opgezet, waarbij plaatselijke verenigingen, scholen en CultuurPerron samenwerken. Tijdens schooltijd worden lessen gegeven die toewerken naar een presentatie na schooltijd. Plaatselijke verenigingen begeleiden de kinderen tijdens hun muzikale optredens. In Beegden vond een speciaal educatieproject plaats waarbij in de ochtend verschillende instrumentgroepen werden belicht tijdens een muzikale vossenjacht en een muzikale bingo, gevolgd door optredens in de middag. Wil je dit ook organiseren voor jouw vereniging of school? Neem dan contact met ons op, we denken graag met jullie mee.


Cultuureducatie in het algemeen

Er is keuze uit een standaard aanbod en we verzorgen ook activiteiten op maat rondom een thema.

De projecten worden uitgevoerd door professionele cultuuraanbieders en toegespitst op de gewenste leeftijdsgroep.

Meer informatie over werkwijze, partners en aanbod: Naar Cultuureducatie >






47 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page