

Organisatie
Filosofie achter de naam van CultuurPerron
CultuurPerron is een 'virtueel' perron. Reizigers kunnen naar wens op verschillende plekken in- en uitstappen om een muzikaal of cultureel avontuur aan te gaan. Het kan een korte reis zijn, slechts voor advies of een eenmalige project of een jaren lange reis, om uiteindelijk een complete muzikale carrière te ontwikkelen.
Het perron is het kruispunt, waar iedereen elkaar kan treffen: cursisten, scholen, verenigingen, gemeenten, docenten, partners en coördinatoren.
De naam staan voor: een veelzijdige, dynamische organisatie die muziek- en cultuuractiviteiten coördineert op verschillende locaties.
Het logo is basic, helder, ietwat zakelijk met twee vrolijke kleuraccenten die de hoofdactiviteiten muziekles en cultuureducatie vertegenwoordigen.


CultuurPerron is een stichting zonder winstoogmerk, die (gesubsidieerd) muziekonderwijs en kunst en cultuurprojecten verzorgt in een werkgebied van Peel en Maas tot aan Sittard-Geleen in Limburg.
De organisatie bestaat uit een bekwame en professioneel groep bestuurs- en stafleden, een directeur en enkele vaste medewerkers. Voor de uitvoering van de (muziek)lessen en projecten werken we samen met professionele docenten, gemeenten, verenigingen en externe cultuurpartners. Kwaliteit en professionaliteit staan in onze organisatie in elk onderdeel voorop.
Kwaliteitscertificaat
CultuurPerron is lid van Brancheorganisatie Cultuurconnectie en CBCT-gecertificeerd. Dit certificaat bevestigt dat CultuurPerron voldoet aan de kwaliteitsnormen, eisen en werkwijzen die Certificeringsorganisatie CBCT voorschrijft voor professionele cultuurorganisaties. Tijdens de audits worden o.a. ook goed financieel beheer en toekomstbestendigheid getoetst.
Kantooradres:
Stichting CultuurPerron
Wijngaard 8
6017 AG Thorn
Bezoek uitsluitend op afspraak.
Bereikbaarheid: zie footer.
Bedrijfsinformatie:
BTW: 8520.12.196 B01
IBAN: NL83 RABO 0171 9365 90
KvK-nummer: 56188846
RSIN: 852012196
Rechtsvorm: Stichting
Statutaire naam: Stichting CultuurPerron
Statutaire zetel: gemeente Maasgouw
Contactpersoon: Fer Koolen (directeur) @mail
Website: www.cultuurperron.nl
Het bestuur
Het bestuur van CultuurPerron is belast met de beleidsbepaling en het besturen van de stichting. Het vertegenwoordigt overeenkomstig de statuten de stichting. De bestuursleden zijn woonachtig in het werkgebied, hebben affiniteit met en inzicht in het culturele leven en de kunst- en cultuureducatie en bezitten specifieke kwaliteiten op de volgende gebieden: juridisch, personeel en organisatie, onderwijs, financiën en subsidieverwerving.
De bestuurssamenstelling is als volgt:
• John Hausmans - Voorzitter
• Arno Gubbels - Vice Voorzitter
• Roy Maassen - Penningmeester
• René Schrader - Bestuurslid
• Karin Dassen - Bestuurslid
Beloningsbeleid:
De leden van het bestuur ontvangen geen beloning of onkostenvergoedingen.
Directie en personeel ontvangen salaris volgens de actuele CAO-KE.
Medewerkers en directie
Fer Koolen | Directeur
Contact: Tel. 06-55703344 | Email >
Phil van Landeghem | Coördinator Cursorisch Onderwijs
Contact: Tel: 06-51098044 | Email >
Tjeu Naus | Controller
Anne Van Voorden-De Graef | Coördinator Cultuureducatie
Franneke Dekkers | Communicatie
Contact: Email >
Carolien Ekelhoff-Siebers | Administratie
Contact: Email >
Anita Jetten | Administratie
Contact: Email >
Meer over de organisatie...
Voor wie?
CultuurPerron neemt als gesubsidieerde instelling de maatschappelijke verantwoordelijkheid om een breed aanbod te leveren, toegankelijk voor de inwoners van de gemeenten Beek, Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Peel & Maas en Sittard-Geleen.
Doelstelling
CultuurPerron wil kunst en cultuur bereikbaar maken voor alle inwoners van de participerende gemeenten. We verzorgen een gevarieerd vraaggericht aanbod op een verantwoord niveau, rekening houdend met het specifieke culturele landschap en de bevolkingssamenstelling van de gemeenten. We helpen zoveel mogelijk mensen hun creatieve talenten te ontwikkelen en we stimuleren actieve cultuurbeoefening. Bereikbaarheid en betaalbaarheid zijn daarvoor randvoorwaarden.
De samenleving en de kunsten zijn constant in ontwikkeling. Voor kunsteducatieve instellingen zoals CultuurPerron, die zowel partner zijn voor het onderwijs, de georganiseerde amateurkunst en de professionele kunst, alsook voor overheden, is er een sleutelrol weggelegd om deze ontwikkelingen te volgen en te anticiperen op veranderende vraag en ontwikkeling.
Onze missie en visie staan beschreven in ons jaarplan en meerjarenplan. Deze zijn te downloaden onderaan deze pagina.
Missie
Ruimte scheppen voor een Leven lang muziek en cultuureducatie. We zijn DE cultuureducatieve spin in het web: een Intermediair voor cultuureducatief aanbod, verbinder en ontwikkelaar van expertises.
Onze expertise in muziekeducatie houdt de focus op talentontwikkeling en helpt bij het professionaliseren van muziekverenigingen.
We zijn aanwezig en dus zichtbaar met ons aanbod, waardoor we een grote bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de dorpskernen en stadswijken.
Visie
Optimale ontplooiingskansen creëren voor iedereen door onderstaand aanbod:
-
Alle vormen van cultuureducatie met specifieke expertise in muziekeducatie
-
Verbinden van cultuur en educatie in een leefgemeenschap
-
Investeren in alle leeftijdscategorieën en zorgen voor verbinding ervan
-
Gedegen, kwalitatief onderwijs met respect voor elkaars eigenheid (passend onderwijs)
-
Openstaan voor alle vragen op cultuureducatief gebied (in gezamenlijkheid mooie oplossingen bedenken en uitvoeren).
Onze kernwaarden zijn: Iedere dag opnieuw willen we onszelf verbeteren en ontwikkelen aan de hand van onze kernwaarden. Samen met onze missie en visie maken de kernwaarden CultuurPerron tot een betekenisvol geheel.
Verbinden: de ontdektocht naar samenwerking leefbaarheid, aanbod in alle dorpskernen/wijken, samenwerkingsverbanden, intermediair.
Ondernemen: de houding naar optimale ontplooiingskansen initiëren, coördineren, uitvoeren en ontwikkelen van nieuwe culturele wegen.
Kwaliteit: de bron voor talentontwikkeling vakkundig, expertise, innovatie, inspireren.
Dienstverlenend facilitair bedrijf
CultuurPerron zorgt ervoor dat de onderwijsgevenden kunnen beschikken over adequate middelen voor het verzorgen van cursussen. Tevens onderhoudt CultuurPerron contacten met alle stakeholders zoals, gemeenten, scholen, maatschappelijke organisaties, verenigingen, cursisten en docenten. CultuurPerron faciliteert en organiseert examens voor verenigingsgebonden en niet-verenigingsgebonden cursisten. Een uitgebreide muziekbibliotheek met leermiddelen is beschikbaar voor docenten.
Wat wordt er geboden?
CultuurPerron biedt educatie en training, ondersteuning, bemiddeling en productie in beginsel in alle vormen van kunsteducatie. Daarbij wordt aandacht geschonken aan zoveel mogelijk stijlen en uitingsvormen. Er zijn zowel kortlopende als langlopende trajecten. Er kan in alle varianten worden gewerkt op basis van een onderwijsstructuur waarin voortgang en ontwikkeling merkbaar en meetbaar zijn. Bij langlopende onderwijstrajecten vindt zo mogelijk beoordeling in de vorm van examens of enige vorm van toetsing plaats. Het onderwijs mondt daarbij regelmatig uit in uitvoeringen en presentaties, individueel of groepsgewijs. Om dit te realiseren wordt samengewerkt met andere culturele instellingen of aanbieders.
Tot slot stellen we onze directeur Fer Koolen graag aan u voor...
Fer Koolen (Ell 1965) volgde zijn eerste muzieklessen bij Kreato in Thorn. Na zijn middelbare schooltijd studeerde hij schoolmuziek en lichte muziek piano aan het conservatorium in Maastricht en studeerde af 1989. Vervolgens studeerde hij nog HAFA directie bij Pierre Kuijpers en is hij 20 jaar werkzaam geweest als muziekdocent op Het College in Weert, en bij Kreato als afdelingshoofd, blokfluit- en theoriedocent en bij Kreato voor de gemeente Leudal. In 2012 was Fer een van de initiators van CultuurPerron (destijds Myouthic) na het faillissement van Kreato.
Na 10 jaar als afdelingshoofd en hoofdeducatie gewerkt te hebben is hij per 1 september 2022 directeur van CultuurPerron.
Naast dit directeurschap is Fer actief als dirigent van HAFA-orkesten, arrangeur, popmuzikant en speelt hij in theatergezelschap Boovewater.
In zijn vrije tijd zet Fer zich in voor de gemeenschap als voorzitter van de dorpsraad in zijn woonplaats Ell.
Fer: “Als directeur wil ik me graag inzetten voor een brede ontwikkeling en een toekomstbestendige organisatie.”
